Методичні вказівки до виконання та захисту кваліфікаційної роботи на здобуття освітнього ступеня бакалавр - П'ятак, Тетяна Вікторівна; Кочетова, Тетяна Іванівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Виконання кваліфікаційної роботи бакалавра зі спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок» є завершальним етапом навчання за першим рівнем вищої освіти, а її захист - формою державної атестації майбутніх фахівців. Кваліфікаційна робота бакалавра належить до категорії самостійних наукових досліджень, в основі яких, перш за все, лежить моделювання вже відомих рішень. У зв’язку з цим виконання такої роботи повинно не стільки вирішувати наукові проблеми, скільки свідчити про те, що її автор може самостійно вести науковий пошук, аналізувати досліджувану проблему, знаходити способи і прийоми її вирішення. Таким чином, кваліфікаційна робота бакалавра повинна засвідчити професійну зрілість бакалавра, виявити його загальнонаукову, загальноекономічну та спеціальну підготовку, вміння застосовувати здобуті знання для розв’язання конкретних наукових і практичних завдань. Кваліфікаційна робота передбачає розв’язання певної задачі або проблеми у сфері фінансів, банківської справи, страхування та фондового ринку та передбачає проведення наукових досліджень та/або здійснення інновацій за певною проблемою.
Keywords: методичні вказівки; кваліфікаційна робота; фондовий ринок; фінанси; банківська справа; страхування