Оцінка технічного стану турбокомпресора ТКР-7Н двигуна КамАЗ-740 без демонтажу - Іванов, Д. Ю.; Важенін, К. В.; Чуклін, П. А. (НТУ "ХПІ", 2012)
Наведено результати експериментального дослід-ження віброактивності турбокомпресора (ТК) з підшипни-ком у вигляді плаваючої не обертової моновтулки (ПН-моновтулки) на двигуні КамАЗ-740 з метою оцінки техні-чного стану (ТС) підшипникового вузла. В ході роботи досліджені вібросигнали з ряду ТК в різному ТС на різних режимах роботи двигуна, проведений частотний аналіз, визначений режим діагностування, виявлений інформати-вний частотний діапазон для структурного параметра ТС підшипникового вузла ТК, визначені інформативні харак-теристики ТС у вібросигналі, отримано зв'язок інформати-вних характеристик зі структурним параметром ТС під-шипникового вузла турбокомпресора
Keywords: турбокомпресори; підшипники; моновтулка; двигуни; вузол; вібросигнал