Індивідуально-психологічні якості особистості педагога ДНЗ - Ніязова, Н. Ф. (НТУ "ХПІ", 2015)
В даній статті розглянуті індивідуальні психологічні якості особистості педагога-вихователя, які необхідні для успішної професійної діяльності, проаналізовано роль педагога в інтелектуальному розвитку дитини, у вихованні у них тих чи інших якостей, умінь і навичок. Актуальність даної роботи визначається тим, що в ній досліджується одна з проблем, що стоять перед педагогічною психологією, проблема професійних психологічних якостей особистості сучасного педагога ДНЗ. За допомогою тесту між особових взаємин Лірі було складено «ідеальний портрет» педагога-вихователя ДНЗ із необхідними індивідуально психологічними якостями особистості. Аналіз показав, що чим вище стаж роботи вихователя, тим вище зростання його професійних і особистісних якостей.

In this article the individual psychological personality of the teachereducator are necessary for successful professional activity, analyzes the role of the teacher in the intellectual development of children in educating them certain qualities and skills. The relevance of this study determined that it investigated one of the problems facing educational psychology, the problem of professional psychological qualities of the modern kindergarten teacher. With personal relationships between test Leary was drawn up "ideal portrait" teacher-educator kindergarten with the necessary individual psychological personality traits. The analysis showed that higher the seniority of the teacher higher the growth of its professional and personal qualities.
Individual psychological personalit preschool teacher
Keywords: педагог-вихователь; професійна діяльність; інтелектуальний розвиток; діти; дорослі; еталон