Автоматизованне проектування формувальних та стрижневих машин - Пономаренко, Ольга Іванівна; Гунько, Інна Іванівна; Порохня, Сергій Васильович; Євтушенко, Наталія Сергіївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2014)
Розглянуто теоритичні основи автоматизованого проектування об’єктів ливарного виробництва. Здійснено аналіз конструкцій деяких машин ливарного виробництва і їх удосконалення на прикладі струшувально-пресових, імпульсних формувальних машин, лопатевих змішувачів для холоднотвердіючих сумішей. Подано матеатичні й алгоритмічні моделі розрахунків вузлів і деталей ливарних машин, що дозволяють перейти до комп’ютерного об’ємного їхнього проектування. Як приклад наведено деякі комп’ютерні креслення. Наведено методику проектування, реконструкції і підвищення ефективності об’єктів, що експлуатуються у ливарному виробництві, на основі використання методології системного аналізу, математичних методів дослідження складних систем, теорії структурної та параметричної надійності систем, а також створення на їх базі нових технічних рішень у галузі технології і обладнання ливарного виробництва. Призначено для наукових працівників, які спеціалізуються в галузі проектування технічних систем, інженерів-проектувальників проектно-конструкторських організацій, технологів ливарних цехів, а також для студентів і аспірантів металургійних спеціальностей.
Keywords: навчальний посібник; моделювання; об'ємне проектування; ливарне устаткування; струшувальні машини; пресовані циліндри; повітряно-імпульсне виготовлення; імпульсні машини