Інтеграційні процеси в Європі в епоху Нового часу: сучасні підходи світової та української науки - Окладна, М. Г. (НТУ "ХПІ", 2013)
У статті розглядаються проблеми розвитку інтеграційних процесів у Європі в епоху Нового часу, аналізуються ключові моменти об’єднувальних проектів, розроблених видатними мислителями епохи Освіти.

In the article the problems of development of integration processes are examined in Europe in the epoch of New time, the key moments of unifying projects, developed the prominent thinkers of epoch of Inlightening are analysed.
Keywords: модернізація; епоха Просвітництва; наука; суспільство; інтеграційні проекти; видатні мислителі; integration processes; science