Комплект компресійних поршневих кілець для двигуна внутрішнього згоряння - Пильов, Вячеслав Володимирович; Ліньков, Олег Юрійович; Пильов, Володимир Олександрович; Молчан, Ігор Вадимович (ДО "Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій", 2025)
Комплект компресійних поршневих кілець для двигуна внутрішнього згоряння складається з першого, другого та третього розрізних кілець з перевищенням величини зазору розрізу першого компресійного поршневого кільця над величинами зазорів розрізів другого і третього компресійних поршневих кілець, нумерацію яких здійснюють від вогневого денця головки поршня. Перше і друге компресійні поршневі кільця виконані з першого матеріалу, а третє компресійне поршневе кільце виконане з другого матеріалу, при цьому коефіцієнт температурного розширювання першого матеріалу в 1,2-3 рази перевищує коефіцієнт температурного розширювання другого матеріалу.
Keywords: патент; корисна модель; двигуни внутрішнього згоряння; поршневі кільця; температура; навантаження