Удосконалення технології виготовлення сухаря фрикційного гасника коливань пасажирського вагона - Щербаков, В. П. (НТУ "ХПІ", 2011)
Запропоновано нову конструкцію фрикційного гасника коливань пасажирських вагонів, яка дає можливість застосувати нові технології виготовлення елементів конструкції, які не передбачені традиційними технічними рішеннями.

A new design of a friction damper of passenger cars. It provides an opportunity to use new technologies for the manufacture of structural elements. These technologies are not covered by traditional technical solutions.
Keywords: традиційні технічні рішення; елементи конструкції; демпфери; дисипація енергії; макроструктура штамповки