Спосіб захисту інформації на накопичувачі на жорстких магнітних дисках і пристрій для його здійснення - Болюх, Володимир Федорович; Лучук, Володимир Феодосійович; Щукін, Ігор Сергійович (ДП "Український інститут промислової власності", 2011)
Спосіб захисту інформації на накопичувачі на жорстких магнітних дисках, який включає формування серії імпульсів магнітного поля індуктором при розряді на нього полярного ємнісного накопичувача енергії, індукування струмів у суміжно розташованому електропровідному елементі аперіодичним імпульсом магнітного поля і дію на електропровідний елемент направлених від індуктора до жорстких магнітних дисків механічних сил для пошкодження накопичувача на жорстких магнітних дисках, який відрізняється тим, що при надходженні на контролер сигналу небезпеки витікання інформації, по сигналу з контролера здійснюють заряд полярного ємнісного накопичувача енергії від зарядженого акумулятора шляхом перетворення його постійної напруги в змінну високочастотну напругу з наступним її підвищенням і випрямленням, після надходження сигналу з контролера на розрядник проходить високочастотний імпульс струму з полярного ємнісного накопичувача енергії в індуктор, який збуджує магнітне поле в накопичувачі на жорстких магнітних дисках, при цьому в електропровідних елементах накопичувача на жорстких магнітних дисках індукуються вихрові струми, взаємодія яких з магнітним полем спричиняє виникнення електродинамічних сил на електропровідні елементи накопичувача на жорстких магнітних дисках, які механічно пошкоджують вказаний накопичувач на жорстких магнітних дисках, при цьому за допомогою контролера задають кількість імпульсів магнітного поля індуктора. Винахід належить до техніки захисту інформації, більш конкретно, до техніки захисту інформації на накопичувачі на жорстких магнітних дисках (НЖМД) комп'ютера при виникненні небезпеки її витікання, при якому здійснюється знищення інформації як на підставі отримання сигналів про спробу несанкціонованого проникнення, так і за бажанням користувача.
Keywords: патент; винахід; техніка захисту інформації; індуктор; пружина; розрядник; контролер; акумулятор; світлодіодні індикатори; прямокутна форма; склотекстолітовий каркас; стирання інформації