Получение жидкокристаллических композитов каприлата калия с наночастицами CdSe химическим и электрохимическим способом - Мирная, Т. А.; Колбасов, Г. Я.; Яремчук, Г. Г.; Краснов, Ю. С.; Асаула, В. Н.; Фоманюк, С. С. (НТУ "ХПИ", 2010)
В роботі наведені результати дослідження процесу утворення наночасток CdSe методами темплатного синтезу в ліотропному рідкокристалічному "нанореакторі" на основі каприлату калію і води а також електросинтезу з водних електролітів на основі сполук кадмію и селену.

The paper presents results of investigation of the process of formation of CdSe nanoparticles by template synthesis in a lyotropic liquid-crystalline "nanoreactor" (aqueous solution of potassium caprylate) and electrosynthesis in aqueous electrolytes based on cadmium and selenium compounds.
Keywords: наноструктурированные композиты; жидкокристаллический нанокомпозитный материал; фотолюминесценция; оптические свойства; электрохимический синтез; матрица; электролиз