Методичні вказівки до виконання лабораторної роботи по темі "Вивчення програмованого логічного контролера SIMATIC S7-300 фірми SIEMENS" - Ткаченко, Андрій Олександрович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
В даний час розвиток автоматизованих систем управління йде швидкими темпами та супроводжується підвищенням вимог до точності управління, його надійності та простоти. Фірма SIEMENS є одним із провідних виробників обладнання, що застосо-вується для побудови систем управління та автоматизації технологічних процесів. Програмовані логічні контролери SIMATIC S7 фірми SIEMENS широко ви-користовуються для автоматизації управління як окремими механізмами, так і ці-лими технологічними комплексами. До складу серії входять програмовані конт-ролери SIMATIC S7-200, SIMATIC S7-300, SIMATIC S7-400, SIMATIC S7-1200 та SIMATIC S7-1500. Програмовані контролери SIMATIC S7-300 призначені для побудови відно-сно простих систем керування, для вирішення задач автоматизації середнього рів-ня складності з високими вимогами до швидкості обробки інформації та малим часом реакції.
Keywords: методичні вказівки; контролери; побудова підмережі; блок живлення контролера; центральний процесор; адресація модулів; напруга; струм