Феномен лідерства в українському війську - Луценко, Б. В. (НТУ "ХПІ", 2018)
Аналіз наукової літератури та інтернет-ресурсів засвідчив, що протягом останніх 3-х років воєнна організація України перебуває в перманентному стані переродження. Не залишився поза увагою і феномен лідерства, що за умов ведення бойових дій набув особливої актуальності. За підтримки міжнародних партнерів, у процес формування компетентних командирів-лідерів було запроваджено курси лідерства. Практичні курси завойовують популярність серед військовослужбовців, що прагнуть не лише до кар’єрного зростання, розвитку лідерських якостей, але й до постійного самовдосконалення та розвитку різносторонньої особистості.

The analysis of scientific literature and Internet resources has shown that during the last 3 years the Ukrainian military organization is in a permanent state of rebirth. There was no attention to the leadership phenomenon, which, in the context of the conduct of hostilities, became particularly relevant. By the international partners’ support, leaderships were introduced in the process of forming competent commanders. Practical courses gain popularity among servicemen who seek not only career development, leadership development but also constant self-improvement and development of a versatile person.
Leadership phenomenon in the ukrainian armed forces
Keywords: військовослужбовці; Збройні Сили України; курси практичні; самовдасконалення; leader; military; armed forces