Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт та самостійної роботи з навчальної дисципліни "Комп'ютерна графіка та веб-дизайн" - Шеліхова, Інеса Борисівна; Краєвська, Олена Олександрівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Нова інформаційна технологія досягла такого розвитку, що, напевне, не залишилося сфер людського життя, які не задіяні в глобальній мережі Інтернет. Наразі інтерес до мережі Інтернет продовжує зростати. Розроблений у роки інформаційного вибуху, Iнтернет стає невід'ємною частиною життя більшості людей усього світу. Якісний сайт стає важливим, а у деяких галузях – єдиним засобом досягнення економічних, політичних, соціальних, рекламних та інших цілей. Якісний сайт відрізняється від інших сайтів глобальної мережі такими рисами: висока якість інформаційного наповнення й грамотність його подачі; оригінальність і естетична привабливість зовнішнього вигляду сторінок; доступність змісту сайту для максимально широкого кола користувачів поза залежністю від застосовуваних ними типів пристроїв і версій браузерів, а також від обмежень за станом здоров'я; ергономічність елементів користувальницького інтерфейсу сайта, що забезпечує високу ефективність, але водночас легкість і невимушеність взаємодії відвідувача з веб-ресурсом; надійність і безпека використовуваних технологічних рішень, чітка погодженість роботи всіх компонентів; бездоганне пророблення всіх деталей і нюансів. В основі створення Web-сторінок лежать найпростіші мови програмування, що базуються на HTML-кодах. HTML – це мова розмітки документа, що дозволяє форматувати та верстати сторінки, використовуючи різноманітну інформацію (текстову, графічну, звукову). Технології Web використовуються як створення персональних чи рекламних сайтів Web, містять інформативний, цікавий чи розважальний матеріал для публічного споживання. Швидше вони стають важливим засобом підтримки фундаментальних бізнес-процесів сучасних організацій, що підтримують операційні та управлінські функції. Знання основних принципів, а також практика та навчання дозволяють створювати ефективні та цікаві веб-сайти.
Keywords: методичні вказівки; інформаційні технології; програмне забезпечення; комп'ютерні системи; веб-сайти; колірні схеми; шрифти; кернінг; програмування