Investigation of the treatment efficiency of fine-dispersed slime of a water rotation cycle of a metallurgical enterprise - Shkop, Andrii; Briankin, Oleksandr; Shestopalov, Oleksii; Ponomareva, N. (Полтавський державний аграрний університет, 2017)
Досліджені особливості очищення шламів водооборотного циклу металургійного виробництва. Виявлено, що надходження завислих часток в шламові води відбувається періодично і нерівномірно. Встановлено, що шлами газоочищення металургійного підприємства містять до 93% дрібнодисперсної фракції твердої фази класу менше 20 мкм. Рекомендовано застосування лабораторних тестів якості шламу і ефективності флокуляції. В ході промислових випробувань встановлена можливість очищення шламу з ефективністю до 99 % флокуляційно-відцентровим способом із застосуванням методики лабораторних тестів.
Keywords: газоочищення металургійного підприємства; дрібнодисперсні шлами; шлами газоочищення; модуль очищення