Інтелегентність як умова розвитку педагогічної і духовної культури викладача вищої школи - Бабаєв, Володимир Миколайович; Пазиніч, Станіслав Миколайович (НТУ "ХПІ", 2016)
В статті, з огляду на сучасний стан вищої освіти, її змісту та характеру, проаналізовано місце духовної культури в освітній системі. Аргументовано розкриті цілі, сенс та напрямки феномену інтелігентності в професійній діяльності сучасного педагога.

In the article, taking into account the modern state of higher education, his maintenance and character, the place of spiritual culture is analyzed in the educational system. Argued exposed aims, sense and directions of the phenomenon intelligentsia, in professional activity of modern teacher.
Intelligentsia as condition of development of pedagogical and spiritual culture of teacher of higher school
Keywords: інтелектуальна інтелігентність; емоційна інтелігентність; філософія добра; совість; емпатія; emotional intelligentsia; philosophy of good; conscience; empatheia