Прогнозування режимних параметрів теплоносіїв регенеративних доменних повітронагрівачів для розрахунків теплоутилізатора димових газів - Кошельнік, Олександр Вадимович; Заєць, О. М.; Кошельник, Вадим Михайлович (НТУ "ХПІ", 2013)
Для використання скидної теплоти димових газів доменних повітронагрівачів запропоновано у якості теплоутилізатора використати металевий рекуперативний теплообмінник U-подібної форми для підігріву повітря горіння, що використовується для автономних систем опалення у регенераторах. Для створення розрахункової бази виконано моделювання температурних режимних параметрів доменних повітронагрівачів, представлено методику і результати розрахунку динаміки зміни температури димових газів по довжині димового тракту блоку регенераторів, представлено результати теплотехнічних розрахунків теплоутилізатора

To use the waste heat of blast stoves flue gases offered as utilizer to use U-shaped metallic recuperative heat exchanger for preheating of combustion air used for autonomous heating systems in regenerators. To create an accounting basis was made a blast stoves temperature regime parameters modeling, methods and results of the calculation of changes of temperature of flue gases along regenerator flue path, the results of thermal calculations of heat recovery unit were presented
Keywords: енергоресурси; температура; компоненти горіння; вогнетривка насадка; вогнетривкі матеріали; hot blast stoves; waste gases; heat recovery unit; temperature