Валентин Отамановський: молоді роки вченого - Робак, Ігор Юрійович (НТУ "ХПІ", 2011)
У статті відтворюються дитинство і молодість видатного українського громадсько-політичного діяча, вченого і організатора науки Валентина Дмитровича Отамановського.

The сhildhood and youth of prominent Ukrainian public figure, scientist and organizer of science Valentin D. Otamanovsky are restored in the article.
Keywords: біографія; вітчизняна наука; історик науки; Золотополець; патріот; дослідник