Аналіз процесів і оптимізація частоти живлення електромагнітного накладного датчика вприска палива - Борисенко, Анатолій Миколайович; Борисенко, Євген Анатолійович; Кондрашов, Сергій Іванович; Павлова, Наталія Миколаївна; Триньов, Олександр Володимирович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2021)
Інформація про параметри подачі палива необхідна для оцінки експлуатаційних та екологічних показників роботи та стану дизеля автомобіля та трактора. Для отримання такої інформації потрібен спеціальний датчик, що має високу чутливість і не вбудовується в систему живлення. У роботі виконано аналітичний опис процесів у накладному електромагнітному датчику упорскування палива дизеля. За обраною електромагнітною схемою представлена схема заміщення. Для аналізованого перетворювача прийнято обґрунтовані припущення. Подано аналітичні залежності електричних та магнітних показників нелінійного ланцюга датчика. Визначено умови отримання максимальної чутливості датчика. Наведено алгоритм розрахунку магнітного ланцюга. Для вибраних конструктивних параметрів та робочого струму визначено оптимальну частоту та величину напруги живлення.

Information about the parameters of the fuel supply is necessary to assess the operational and environmental performance and condition of the diesel engine of the car and tractor. To obtain such information, a special sensor is required, which is highly sensitive and is not built into the power system. The paper provides an analytical description of the processes in the overhead electromagnetic diesel fuel injection sensor. According to the selected electromagnetic circuit, an equivalent circuit is presented. Reasonable assumptions are made for the converter under consideration. Analytical dependences of electrical and magnetic parameters of a non-linear sensor circuit are presented. The conditions for obtaining the maximum sensitivity of the sensor are determined. An algorithm for calculating the magnetic circuit is presented. For the selected design parameters and operating current, the optimal frequency and supply voltage were determined.
Analysis of processes and optimization of power frequency of electromagnetic supply sensor of fuel injection
Keywords: автомобіль; трактор; дизель; система живлення; датчик; тиск; параметри; струм; частота; напруга; car; tractor; diesel; power system; sensor; pressure; parameters; current; frequency; voltage