Стан і перспективи розвитку малих літальних апаратів в Україні - Халід Хілял, Махір Наіф; Черненко, М. В.; Черненко, А. В. (НТУ "ХПІ", 2009)
Виконано аналіз сучасного етапу авіакосмічної галузі в державі. Розглянуто необхідність розвитку малих літальних апаратів. Визначенні основні види робіт, де їх застосування виглядає найбільш ефективним. Обґрунтовано ефективність застосування малих літальних апаратів Харківської фірми "Лілієнталь".

A modern condition of space branch in the state is analyzed. Necessity of development of small Flying devices is considered. The main kinds the jobs where their usage is the most effective are determined. The efficiency of usage of small devices of the Kharkov firm "Liliental".
Keywords: авіаційна промисловість; авіація загального користування; сільськогосподарські роботи; літаки фірми "Лілієнталь"; види робіт; ціни