Комп'ютерне моделювання оптимального хімічного складу гібридних біодеградабельних композитів - Лебедєв, Володимир Володимирович; Мірошниченко, Денис Вікторович; Савченко, Дмитро Олександрович; Білець, Дар'я Юріївна; Мисяк, Всеволод Романович; Тихомирова, Тетяна Сергіївна (My University, 2022)
Мета дослідження – комп’ютерне моделювання оптимального хімічного складу гібридних екологічно чистих біодеградабельних наповнених композитів з підвищеним комплексом міцностних властивостей. Завданнями дослідження є виявити оптимальній хімічний склад гібридних екологічно чистих біодеградабельних наповнених композитів та побудувати комп’ютерні моделі з метою прогнозування їх найважливіших експлуатаційних характеристик. Об’єктом дослідження є гібридні екологічно чисті біодеградабельні наповнені композити на основі полімолочної кислоти, відходів кавової гущі та гумінових речовин, предметом дослідження – процеси комп’ютерного моделювання оптимального хімічного складу композитів. Методом дослідження є комп’ютерне моделювання в середовищі MathCad Prime 6.0. В результаті проведених досліджень побудувані моделі з прогнозування експлуатаційних властивостей гібридних екологічно чистих біодеградабельних наповнених композитів залежно від їх хімічного складу, які можуть бути адаптовані до будь-якого вмісту кавової гущі та гумінових речовин.

The aim of the research is computer modeling of optimal chemical composition of hybrid environmentally friendly biodegradable filled composites with increased set of strength properties. The tasks of the research are to identify the optimal chemical composition of hybrid eco-friendly biodegradable filled composites and to build computer models for forecasting their most important performance characteristics. The object of research is hybrid eco-friendly biodegradable filled composites based on polylactic acid, coffee grounds waste and humic substances, the subject of research – computer modeling processes of optimal chemical composition of composites. The research method is computer simulation in MathCad Prime 6.0. As a result of the research, models for forecasting the performance properties of hybrid eco-friendly biodegradable filled composites depending on their chemical composition, which can be adapted to any content of coffee grounds and humic substances, have been built.
Computer Modeling of Chemical Composition of Hybrid Biodegradable Composites
Keywords: комп'ютер; моделювання; хімічний склад; гібридний; біодеградабельний; композити; compute; modeling; chemical composition; hybrid; biodegradable; composites