Динаміка приводу з кульковою запобіжною муфтою, оснащеною блокувальним пристроєм - Кіндрацький, Б. І.; Шпак, О. О. (НТУ "ХПІ", 2008)
Наведено математичну модель приводу з кульковою запобіжною муфтою, оснащеною блокувальним пристроєм кінематичного та силового типів, у перехідних режимах роботи приводу. Досліджено вплив характеристики спрацювання запобіжної муфти з блокувальним пристроєм на величину крутних моментів двигуна і у валопроводах в стопорному режимі його роботи. Зроблені рекомендації щодо проектування таких муфт.

The mathematical model of drive with a ball-shaped preventive clutch, equipped the blocking device of kinematics and power types, in transient mode of operation is resulted. The influencing of characteristic of response of preventive clutch with a blocking device is researched on the size of rotational moment of engine and in shaftings in locking mode of work. The recommendations in relation of design of such clutches are done.
Keywords: модель математична; момент крутний; привід електро-механічний