Профілактика виробничого травматизму - Османова, Ольга Вікторівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Проаналізовано причини виробничого травматизму в Україні за останні роки. Визначена низька мотиваційна складова з безпеки праці, що обумовлює переважання організаційних причин виробничого травматизму. Відзначена необхідність покращення навчання з питань охорони праці працівників усіх рівнів, а також застосування обов'язкового професійного відбору.

The causes of industrial injuries in Ukraine in recent years have been analyzed. A low motivational component of occupational safety was determined, which determines the predominance of organizational causes of industrial injuries. The need to improve training on labor protection issues for employees at all levels, as well as the use of mandatory professional selection, was noted.
Prevention of occupational injuries
Keywords: охорона праці; безпека людини; виробничий травматизм; нещасні випадки; професійний відбір; профілактичні роботи; accidents; industrial injuries; labor protection; human safety