Експериментальне дослідження фізичної моделі трифазного індуктора магнітного поля в робочому режимі при обробці сипучого матеріалу - Мілих, Володимир Іванович; Шилкова, Лариса Василівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2020)
Представлена фізична модель трифазного індуктора магнітного поля з циліндричною робочою камерою для проведення його експериментального дослідження в робочому режимі. Надано кадр з відзнятого відео, який підтверджує, що феромагнітні елементи певної форми в робочому режимі орієнтуються за силовими лініями магнітного поля при його обертанні. Показано залежності електричних величин індуктора у усталеному робочому режимі залежно від об’ємного коефіцієнта заповнення камери феромагнітними елементами. Надано фотографії сипучого матеріалу до та після його обробки в індукторі. Запропоновано практичні рекомендації, які можуть бути враховані при проведенні подальших уточнюючих експериментальних досліджень.

Purpose. A physical model of a three-phase magnetic field inductor with a cylindrical working chamber is presented for conducting its experimental research in the working mode. Results. A frame from the shot video is provided, confirming that the ferromagnetic elements of a certain shape in the operating mode are oriented along the lines of force of the magnetic field during its rotation. This means that the resulting electromagnetic moment, by analogy with synchronous machines, will be reactive, the principle of operation of the inductor will correspond to the principle of operation of a synchronous jet motor. The dependences of the electric values of the magnetic field inductor in the steady-state operating mode are presented, depending on the volumetric coefficient of the chamber filling with ferromagnetic elements. Originality. Photos of the material before and after processing it in the inductor are presented. Practical value. Practical recommendations are given that can be taken into account during further refinement of experimental studies.
Experimental research of the three-phase physical model of the magnetic field inductor in the working mode when processing bulk material
Keywords: феромагнітні елементи; об’ємний коефіцієнт заповнення камери; обробка матеріалу; ferromagnetic elements; chamber volumetric fill factor; material processing