Анализ процесса получения натрия из поваренной соли. Основные преимущества проведения процесса - Артемьев, С. Р.; Дворецкий, Д. С. (НТУ "ХПИ", 2006)
В статті розглянутий процес виробництва металевого натрію електролізом повареної солі. В першу чергу розглянуті основні характеристики проведення даного процесу. Показано, що саме цей спосіб виробництва та отримання металевого натрію має ряд суттєвих переваг в порівнянні з іншими способами. Проведені розрахунки повністю підтверджуються практичними результатами на виробництві.

This paper describes the process receive of the metallic nitrous electrification the salt. The basic principles of characteristics this process were reviewed first. Show, than this process of the receive metallic nitrous have been shown to offer many advantages over. The given setting confirms most of the practical results on the production.
Keywords: металлический натрий; электролиз; поваренная соль; хлористый натрий; температура; электролит