Система факторів, що впливають на якість інструментальної підготовки машинобудівного підприємства в умовах закупівлі металорізального інструменту - Залога, Вільям Олександрович; Івченко, О. В.; Залога, О. О. (НТУ "ХПІ", 2015)
Встановлено, що однією з тенденцій розвитку сучасного машинобудівного підприємства є так званий аутсорсінг бізнес-процесів, а саме, передача функцій інструментальної підготовки виробництва, в частині проектування та виробництва інструменту й оснащення стороннім організаціям. Розроблено система факторів, що впливають на якість інструментальної підготовки машинобудівного підприємства (ІПМП) в умовах закупівлі металорізального інструменту, які пропонується поділити на чотири рівні (групи факторів). Запропоновано одну групу – економічні фактори – використовувати в якості критеріїв оптимізації робіт з ІПМП, а три інші (технічні характеристики виробництва, якість інструменту) – в якості обмежуючих факторів.

It was established that one of the trends of modern machine-building enterprise is the so-called outsourcing of business processes, namely, the transfer function of instrumental pre-production, in terms of design and manufacturing tools and equipment to third parties. A system of factors affecting the quality of tool preparing of machine-building enterprise in the conditions of purchase cutting tools which are offered divided into four levels (groups of factors). The first group – economic factors – used as criteria of optimization work on tool preparing engineering company, and three others (manufacturing specifications, technical requirements, the quality of the instrument) – as limiting factors.
Keywords: технічні характеристики виробництва; машинобудівне підприємство; металорізальний інструмент; аутсорсінг; конкурентоспроможність