Екологічна освіта як передумова забезпечення соціальної перспективи - Бабіченко, Юлія Анатоліївна; Подустов, Михайло Олексійович (НТУ "ХПІ", 2008)
У статті розглядається проблема необхідності реформування утворення й переходу до його екологізації у зв’язку зі сформованою екологічною кризою. Розглянуто етапи екологічного утворення і його роль у системі формування особистості. Особлива увага приділяється необхідності інтеграції утворення й культури з метою формування екологічної свідомості, необхідного для побудови екологічного суспільства.

The problem of necessity of education reform and transition to its ecologization in connection with the folded ecological crisis is examined in the article. The stages of ecological education and its role in the system of personality forming are considered. The special attention is spared to the necessity of integration of education and culture in order to form the ecological consciousness, which is necessary for the construction of ecological society.
Keywords: світосприйняття; охорона природи; екологізація; навколишнє середовище