Стратегічні перспективи функціонування українських виробників безалкогольних напоїв на зовнішньому ринку - Чайкова, Олена Ігорівна; Запорізька, Я. В. (НТУ "ХПІ", 2014)
У роботі розглянуто український та світовий ринки безалкогольних напоїв. За допомогою АВС-аналізу та вивчення динаміки експортних потоків виділено лідерів в географічній структурі експорту та зроблено висновки щодо стратегічних перспектив українських підприємств на зовнішніх ринках.

The article describes Ukrainian and global non-alcoholic beverages market. The leaders in export geographical structure are identified with ABC-analysis and export flows dynamic analysis. The findings of Ukrainian enterprises strategic outlook in foreign markets are shown.
Strategic prospects of functioning of the Ukrainian producers of soft drinks at the oversea market
Keywords: експорт; географічна структура; експортний потенціал; foreign market; export; export potential; geographical structure