Методичні вказівки до самостійної роботи з дисципліни "Управління туристичними дестинаціями" - Якименко-Терещенко, Наталія Василівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Дисципліна «Управління туристичними дестинаціями» присвячена вивченню теоретичних і практичних основ організації, розвитку та просування туристичних територій у сучасних умовах глобалізації, цифровізації та зростаючої конкуренції на світовому туристичному ринку. Навчальна дисципліна «Управління туристичними дестинаціями» сприяє формуванню у студентів таких професійних компетентностей. Здатність діяти соціально відповідально та свідомо. Здатність працювати в команді та автономно. Знання та розуміння предметної області та розуміння специфіки професійної діяльності. Здатність аналізувати рекреаційно-туристичний потенціал територій. Здатність аналізувати діяльність суб’єктів індустрії туризму на всіх рівнях управління. Розуміння сучасних тенденцій і регіональних пріоритетів розвитку туризму в цілому та окремих його форм і видів. Здатність розробляти, просувати, реалізовувати та організовувати споживання туристичного продукту. Розуміння принципів, процесів і технологій організації роботи суб’єкта туристичної індустрії та її підсистем. Здатність до співпраці з діловими партнерами і клієнтами, уміння забезпечувати з ними ефективні комунікації.
Keywords: методичні вказівки; навчальний процес; туризм; вища освіта; туристичні дестинації; управління; конкурентоспроможність; маркетинг; брендинг