Аналітичні залежності потужностей теплових насосів від параметрів середовища та теплоносія - Булгаков, Олексій Віталійович; Махотіло, Костянтин Володимирович (ТОВ "Планета-Прінт", 2021)
Енергоефективні системи опалення на базі теплових насосів (ТН), на відміну від традиційних систем вимагають особливого підходу до підбору основного обладнання. Характеристики теплопродуктивності та енергоефективності ТН є нелінійними та суттєво залежать від різниці ентальпій середовища, яке виступає в якості джерела теплової енергії (повітря, ґрунту та ін.) та температури теплоносія. Для спрощення процесу підбору обладнання необхідно побудувати аналітичні залежності, що пов’язують енергетичні характеристики ТН з параметрами середовища та теплоносія.
Analytical dependences of heat pump capacities on the parameters of the environment and heat carrier
Keywords: тепловий насос; heat pump; повітря-вода; air-to-water; поліноміальна апроксимація; polinomial approximation; модель теплової потужності; heat capacity model; модель електричної потужності; electrical power model