Применение генетических алгоритмов в задачах проектирования бизнес-процессов на моделях Узел-Функция-Объект - Соловьева, Е. А.; Цехмистро, И. В. (НТУ "ХПИ", 2007)
В статті розглядаються питання проектування бізнес-процесів на моделях Вузол-Функція-Об’єкт. Пропонується використати імітаційне моделювання та методи випадкового пошуку, а саме, генетичні алгоритми для пошуку раціонального рішення в задачах моделювання бізнес-процесів. Виконана адаптація генетичних алгоритмів до розв’язання даних задач на моделях Вузол-Функція-Об’єкт. Розроблений опис початкових варіантів ВФО діаграм моделюємого бізнес-процесу; опис цільової функції моделі бізнес-процесу; опис операторів генетичного алгоритму для ВФО моделей.
Keywords: моделирование бизнес-процессов; УФО-модель; информационные репозитории; имитационное моделирование; генетические операторы; методы случайного поиска