Інформаційне забезпечення реструктуризації підприємства - Угрімова, Ірина Володимирівна (Миколаївський національний університет ім. В. О. Сухомлинського, 2016)
У статті визначено передумови необхідності проведення реструктуризації вітчизняних підприємств. Встановлено фактори впливу на ефективність здійснення процесу реструктуризації, одним з яких виступає інформаційне забезпечення. Охарактеризовано основні напрями інформаційного забезпечення реструктуризації: інформаційно-технологічне забезпечення реструктуризації, створення корпоративної інформаційної системи. Визначено послідовність етапів побудови ефективного інформаційного забезпечення процесу реструктуризації підприємства. Узагальнено програмні засоби, які можуть бути використані для створення інформаційної системи на підприємстві під час проведення його реструктуризації. Побудовано модель інформаційної системи процесу реструктуризації вітчизняного підприємства.

The article defines the preconditions necessary restructuring of domestic enterprises. The factors influence the effectiveness of the process of restructuring were determinate, one of which serves informational support. Characterized the main directions of restructuring provision of information: information and technological support restructuring, corporate information system. The sequence of stages of effective information support for the restructuring process of the company were defined. Overview of software tools that can be used to create an information system in the company during its restructuring. Formed a model information system restructuring of domestic enterprises.
Information support enterprise restructuring
Keywords: реструктуризація; інформаційне забезпечення; програмний продукт; інформаційна система; модель реструктуризації; restructuring; information; software; information system; model restructuring