Методичні вказівки до самостійної роботи з навчальної дисципліни "Комп'ютерно-інтегровані комплекси" - Ходирєв, Геннадій Павлович; Касьяненко, Ігор Вікторович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2026)
Дисципліна «Комп'ютерно-інтегровані комплекси» займає важливе місце у підготовці бакалаврів-матеріалознавців, забезпечуючи формування практичних навичок розробки веб-інтерфейсів для інженерних систем. У сучасному світі веб-технології стали невід'ємною частиною професійної діяльності інженерів-матеріалознавців, дозволяючи створювати інтерактивні панелі керування, дашборди моніторингу, інтерфейси для введення параметрів моделювання та візуалізації результатів складних експериментів і технологічних процесів. Завданням дисципліни є забезпечити студентів глибокими знаннями та практичними вміннями в розробці веб-інтерфейсів, від засвоєння семантичної верстки та сучасного CSS до роботи з JavaScript, DOM та компонентними фреймворками (React/Vue). Курс поєднує теоретичні засади веб-стандартів W3C з практичним проектуванням та реалізацією прикладних рішень у матеріалознавстві та обробці матеріалів під тиском. Самостійна робота студентів є важливою складовою навчального процесу, яка сприяє розвитку самостійного мислення, дослідницьких навичок та способу до глибокого засвоєння матеріалу. У процесі самостійної роботи студенти опрацьовують рекомендовану літературу, проводять аналіз сучасних веб-технологій, готуються до практичних занять, виконують контрольні роботи та готуються до заліку.
Keywords: методичні вказівки; інформаційні технології; програмне забезпечення; комп'ютерні системи; SEO-оптимізація; прогресивні веб-додатки (PWA); захист даних користувачів; веб-інтерфейси