Узагальнення функціоналу Лагранжа в задачах нелінійного програмування - Грищенко, Володимир Миколайович (НТУ "ХПІ", 2009)
Розглядається модифікація функціоналу Лагранжа при рішенні задач умовного оптимального проектування конструкцій, яка систематизує існуючі підходи.

The modification of Lagrange functional in problem of optimal designing is considered.
Keywords: параметрична оптимізація; умови Куна-Такера; обмеження-нерівності; алгоритм чисельного пошуку