Визначення параметрів поточних станів формоутворюючої ділянки різальних кромок різців з використанням СТЗ - Дерев’янченко, О. Г.; Криницин, Д. О.; Стасюк, К. В. (НТУ "ХПІ", 2015)
Викладено підхід до визначення параметрів формоутворюючої ділянки різальних кромок різців з застосуванням системи технічного зору. Він базується на обробці послідовності цифрових зображень різальної частини різців, які реєструє СТЗ. Для цього розроблено спеціальний програмний комплекс.

An approach to current state estimation of cutting tools edges forming part with the system of technical sight using is discussed. He is based on processing of the sequence of cutting part digital images, which are registered with the STS using. The special programmatic complex for this purpose is developed.
Keywords: система технічного зору; різальні інструменти; послідовність цифрових зображень; програмний комплекс; процес обробки