Стратегічні напрямки розвитку демографічних процесів - Назарова, О. Ю. (НТУ "ХПІ", 2011)
У статті розглянуто такі демографічні процеси, як депопуляція та постаріння населення у світі та Україні. Здійснено статистично-демографічний аналіз показників, які характеризують ці процеси. Показані напрямки розвитку демографічних ситуацій у світі та Україні.

The demographic processes of depopulation and population aging in the world and Ukraine are considered in the article. Statistical and demographic indices analysis describing these processes is done. Trends of the demographic situations in the world and Ukraine are pointed out.
Keywords: депопуляція; старіння населення; вік похилий; потенціал людський; вибух демографічний; безробіття