Сучасний стан та перспективи розвитку енергозбереження в Україні - Білоцерківський, Олександр Борисович (Харківський національний технічний університет сільського господарства ім. Петра Василенка, 2011)
Визначено поняття енергозбереження. Досліджено сучасний стан енергозбереження в Україні, проаналізовано структуру паливно-енергетичних ресурсів (ПЕР), зроблено висновок про її економічну неспроможність. Виявлено масштабний потенціал енергозбереження, що не використовується повністю. Визначено фактори, які заважають впровадженню енергозберігаючих технологій. Зроблено висновок про необхідність інвестицій для реалізації програм енергозбереження та зниження енергоємності економіки України. Наведено інвестори та джерела інвестицій, що вже діють в цьому напрямку.
Keywords: енергозбереження; паливно-енергетичні ресури; поновлювані джерела енергії; потенціал енергозбереження; енергоємність економіки