Особливості механізму оподаткування прибутку підприємств в Україні та зарубіжних країнах - Соколенко, Володимир Анатолійович; Старова, Марина Олександрівна (НТУ "ХПІ", 2017)
З'ясовано проблемні аспекти механізму оподаткування прибутку підприємств в Україні та шляхи їх вдосконалення, вивчено світовий досвід застосування механізму оподаткування прибутку підприємств. Зроблено висновки, що запровадження в Україні моделі оподаткування саме розподіленого прибутку позитивно вплине на державу, надасть вагомий поштовх для розвитку бізнесу та відновлення економіки шляхом відстрочення сплати податку на прибуток, але є певні недоліки, тому вона вимагає певних виправлень.

The problem aspects of the mechanism of corporate profit taxation in Ukraine and ways to improve them are clarified, the world experience of applying the mechanism of corporate profit taxation is studied. It is concluded that the introduction of the model of taxation of distributed profit in Ukraine will positively affect the state, provide a powerful impetus for business development and economic recovery by deferring the payment of profit tax to the time it is, but there are certain short comings, so it requires certain corrections.
Features of the mechanism of taxation of profits of enterprises in Ukraine and foreign countries
Keywords: оподаткування капіталу; податковий механізм; іноземні інвестиції; фінансово-економічні відносини; corporate income tax; capital taxation; tax mechanism; world taxation experience