Бадмінтон як засіб розвитку витривалості у підлітків - Лаврова, С. А.; Арабаджи, Анна Юріївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
У сучасному суспільстві, коли фізична активність підлітків значно зменшилася через впровадження різноманітних технологій та урбанізацію, важливим завданням стає пошук ефективних засобів покращення фізичної підготовки. Одним із таких способів можна вважати бадмінтон, динамічну гру, яка поєднує швидкість, витривалість, кардіонавантаження, координацію. У статті окреслено важливість бадмінтону для розвитку витривалості у підлітків, вплив аеробного навантаження під час гри, порівняння фізичних змін у гравців і досвідчених спортсменів.
Keywords: бадмінтон; витривалість; фізичне виховання; підлітки; ігрова діяльність; спортивні ігри