Методичні вказівки до виконання кваліфікаційної роботи бакалавра - Пономаренко, Ольга Іванівна; Акімов, Олег Вікторович; Берлізєва, Тетяна Вікторівна; Дьомін, Дмитро Олександрович; Масалітіна, Олена Володимирівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
На теперішній час ливарне виробництво є наукомісткою, складною у виробничому відношенні та багатозвязуючою галуззю промисловості. Крім задач безпосереднього керування технологічними процесами повинно забезпечуватись виконання достатньо складних науково–технічних інженерно–економічних розрахунків, пов`язаних з завданням математичного моделювання та оптимізації технічних об'єктів. Нині в технології ливарного виробництва сталися значні зміни. У ливарних цехах працює багато автоматичних установок і ліній для виготовлення форм і стрижнів, приготування формувальних стрижньових сумішей, заливки вибивання форм, очищення і зачистки виливків. Все ширше застосовуються сучасні системи автоматичного управління виробництвом. Метою методичних вказівок є систематизація практичного і теоретичного матеріалу з розрахунків окремих типових технологічних установок і машин ливарного виробництва.
Keywords: методичні вказівки; цілі; завдання; організація кваліфікаційної роботи; зміст; вимоги; порядок захисту; оцінка