Вплив методів наближеного інтегрування на точність апроксимації перетворення Лапласа - Бережной, Владислав Данилович (Львівський державний університет безпеки життєдіяльності, 2023)
У разі неможливості аналітичного обчислення невласного інтеграла в прямому перетворенні Лапласа залучають наближені методи інтегрування. У роботі виконано порівняльний аналіз точності апроксимації функцій-зображень при застосуванні наближених методів інтегрування в перетворенні Лапласа. In case of impossibility of analytical calculation of improper integral in direct Laplace transform, approximate integration methods are used. The paper presents a comparative analysis of the accuracy of approximation of image functions when using approximate integration methods in Laplace transform.
Keywords: пряме перетворення Лапласа; складені квадратурні формули; многочлени Лежандра; многочлени Чебишова; многочлени Лагерра; direct Laplace transform; composite quadrature formulas; Legendre polynomials; Chebyshev polynomials; Laguerre polynomials