Розвиток особистості студента у процесі навчальної самостійної діяльності у вишах - Орда, Олександра Федорівна; Новицька, Дар'я Євгеніївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Сучасний етап розвитку суспільства висуває на чільне місце особистість як абсолютну цінність, джерело соціального прогресу. Виразно проявилася залежність соціуму від здібностей і якостей особистості, які формує та розвиває освіту загалом і вищу освіту, зокрема. Сьогодні на перший план висувається завдання – не так підготувати фахівців вузької кваліфікації, скільки сформувати у них такі характеристики, як здатність набувати нових знань та вмінь, творча активність у прийнятті рішень, широка професійна орієнтація. Умовою, що забезпечує вирішення цього завдання, є підвищення якості самостійної діяльності у процесі навчання.
Keywords: студент; спрямованість особистості; характерологічні особливості