Влияние антифрикционных покрытий на основе меди на контактную выносливость рабочих поверхностей зубчатых колес из Стали 14ХГСН2МА-Ш и 16Х3НВФМБ-Ш - Замковой, В. Е.; Единович, А. Б.; Тихомирова, Т. В. (НТУ "ХПИ", 2010)
Розглянута можливість нанесення, переваги та недоліки антифрикційного покриття на основі міді, вплив технології нанесення на значення контактної витривалості робочих поверхонь зубчастих коліс. Приведені основні вимоги до антифрикційного покриття деталей редукторів. Виконані випробування обраного покриття підтвердили підвищення контактної витривалості.

In this work is produced results contact fatigue test of steel models with antifrictional copper’s cover. Presented effect of a covering and technology of their coating on reducers details. The base demand to cover is composed. Lacks and advantage different technology of coating antifrictional copper’s cover is accounted.
Keywords: механофрикционный метод; проскальзывание; гальваническое меднение; зона контакта; коэффициент трения