Філософські засади ідеї мережевого суспільства як чинника соціалізації особистості - Шанідзе, Надія Олександрівна (НТУ "ХПІ", 2017)
В статті розглянуті філософські аспекти становлення ідеї мережевого суспільства. Особлива увага приділяється розгляду ідеї Ж. Дельоза та Ф. Гваттарі про втілення терміну "різома" у контекст аналізу мережевого суспільства. Визначаються основні відмінності мережевого суспільства, такі як децентралізованість, відкритість, множинність, спонтанність зв’язків тощо, та їх відповідний вплив на зміну форм соціалізації особистості в інформаційному суспільстві.

The article deals with the philosophical aspects of establishing of the network society. Special attention is given to consideration of ideas G. Deleuze and F. Guattari embodiment of the term "Rhizome" in the context of the analysis of the network society. The basic differences of network society, such as where centralization, openness, plurality, spontaneity connections, etc., and their corresponding impact on changing forms of socialization in the information society.
Philosophical foundations ideas network society as a factor socialization
Keywords: різома; інформаційне суспільство; масові комунікації; синергетичний підхід; віртуальне інформаційне середовище; network society; rhizomes; information society; socialization