Бізнес-аналітика багатовимірних процесів - Клебанова, Тамара Семенівна; Гур'янова, Лідія Семенівна; Чаговець, Л. О.; Панасенко, О. В.; Сергієнко, Олена Андріанівна; Яценко, Р. М. (Харківський національний економічний університет імені Семена Кузнеця, 2024)
У мультимедійному навчальному посібнику розглянуто особливості застосування економіко-математичних методів і моделей для розв’язання широкого класу прикладних задач багатовимірного аналізу даних: формування вибірки для дослідження та оцінювання її якості; застосування методів кластерного та дискримінантного аналізу; розрахунок таксономічного показника рівня розвитку, використання методу «центру ваги» в економічних дослідженнях; застосування методів факторного аналізу багатовимірних процесів. Подано теоретичний матеріал і приклади, що дозволяють засвоїти зміст і методику застосування методів аналізу багатовимірних економічних процесів. Наведено інтерактивні завдання для самостійного розв’язання, глосарій, лабораторний практикум. Рекомендовано для студентів економічних спеціальностей і практичних спеціалістів.
Keywords: мультимедійний навчальний посібник; економічна діяльність; фінанси; кластерний аналіз; математичне моделювання; машинне навчання; інтелектуальний аналіз даних; управління