Удосконалення прогнозування попиту на вантажні перевезення залізничним транспортом - Кулешов, В. В.; Кулешов, В. М.; Носенко, М. П. (НТУ "ХПІ", 2008)
Запропоновані методи прогнозування перевезень та обсягів навантаження шляхом рішень на підставі аналіза клієнтського середовища - інтелектуальний аналіз даних. Удосконалена технологія планування та прогнозування попиту на вантажні перевезення залізничним транспортом, яка дозволяє адміністрації інфраструктури одержувати й обробляти заявки, використовуючи клієнтські WЕВ-додатки, контролювати статус запитів і переглядати графіки на умовах ресурсозбереження. Дані рекомендації щодо підкріплення організаційно-функціональної структури залізниць на комерційному підході до організації перевезень та визначенні "центрів відповідальності" на кожному етапі надання транспортних послуг.
Keywords: клієнтське середовище; платоспроможний попит; прибутковість; плановий період