К синтезу оптимальных планетарных механизмов типа АI с косозубыми цилиндрическими колёсами - Кладова, О. Ю.; Сапрыкин, В. Н.; Шебанов, И. Г. (НТУ "ХПИ", 2009)
Показано методику синтезу планетарних механізмів типа АІ з косозубими колесами при умовах урівноваження осьових зусиль. Доведено можливість передавати з використанням таких механізмів значно більших зусиль при підвищеній плавності передачі.

Method of synthesis under condition of axial forces equilibrium of AI planetary gear mechanism with helical wheels is presented. Possibility of transmission of high load with increased softness of gearing is revealed.
Keywords: зубчатые механизмы; осевые силы; большие мощности; плавность движения; зацепления колёс