Визначення структури системи керування технологічного комплексу вторинної конденсації виробництва аміаку - Бабіченко, Анатолій Костянтинович; Красніков, Ігор Леонідович; Бабіченко, Юлія Анатоліївна; Дзевочко, Олександр Михайлович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Досліджено умови функціонування технологічного комплексу вторинної конденсації виробництва аміаку, що дозволило встановити природу невизначеностей. Обґрунтовано доцільність використання стохастичного методу їх розрахунку для ідентифікації та створення математичних моделей теплообмінних апаратів. Визначено необхідність застосування адаптивної системи оптимального програмного керування для мінімізації та стабілізації температурного режиму в апаратах комплексу. The conditions of functioning of the technological complex of secondary condensation of ammonia production are studied, which allowed to establish the nature of uncertainties. The expediency of using a stochastic method of their calculation for identifying and creating mathematical models of heat exchangers is substantiated. The necessity of using an adaptive system of optimal software control to minimise and stabilise the temperature regime in the devices of the complex is determined.
Determination of the structure of the control system for the technological complex of secondary condensation of ammonia production
Keywords: вторинна конденсація; виробництво аміаку; структура системи керування; стабілізація температурного режиму; secondary condensation; ammonia production; control system structure; temperature stabilisation