Дослідження одержання моноацилгліцеринів реакцією амідування ріпакової олії етилендіаміном - Мельник, Анатолій Павлович; Діхтенко, К. М.; Крамарев, Сергій Олегович (НТУ "ХПІ", 2006)
Досліджено зміни складу реакційних мас при взаємодії ріпакової олії з етилендіаміном. Встановлено залежності концентрацій компонентів реакційних мас етилендіаміну, аміноаміду, діаміду, моногліцериду, гліцерину від часу реакції. Оцінено методику визначення гліцерину та моногліцериду у реакційних масах, отриманих взаємодією ріпакової олії та етилендіаміну.

Changes of content of reactive masses obtained by reaction of rape oil and ethylenediamine were investigated. It was established dependences of the concentrations of components of reactive masses such as ethylenediamine, aminoamide, diamide, monoglyceride, glycerine against time of the reaction. Methodic to determine amount of glycerine and monoglyceride in reactive masses obtained by interaction of rape oil and ethylenediamine was evaluated.
Keywords: МАГ; моноетаноламін; етилендіамін; реакційна суміш; ріпакова олія; реакційна маса