Методичні вказівки до практичних занять з дисципліни "Технологія продукції ресторанного господарства" - Куниця, Катерина Вікторівна; Якименко-Терещенко, Наталія Василівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Виконання практичних робіт з дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства» є важливим етапом навчання, який дозволяє студентам застосувати теоретичні знання на практиці. Практичні заняття спрямовані на формування вмінь і навичок, необхідних для роботи в ресторанному бізнесі, а також на розвиток професійної компетентності у технологічній сфері. Основні етапи виконання практичних робіт: ознайомлення з технологічними процесами, розробка технологічних карт для різних страв, з урахуванням вимог до якості, порційності, калорійності та технологічних нормативів; планування меню; оцінка та контроль якості готової продукції, дотримання стандартів безпеки і санітарії. Практичні роботи дозволяють не тільки закріпити отримані знання, але й підготуватися до реальних умов роботи у сфері ресторанного господарства. Студенти навчаються приймати рішення, розвивають критичне мислення та творчий підхід. Метою виконання практичних робіт є: закріплення теоретичних знань матеріалу, отриманого на лекціях, та застосування його на практиці, що сприяє більш глибокому розумінню технологічних процесів у ресторанному господарстві; формування професійних навичок; розвиток технологічного мислення, контролю якості продукції, підвищення ефективності роботи; підготовка до професійної діяльності, розвиток творчих і організаційних здібностей, управляти ресурсами і персоналом.
Keywords: методичні вказівки; харчування; харчові речовини; кулінарна продукція; технологія перших страв; технологія соусів; технологія напівфабрикатів; кондитерська продукція