Recursive method of forming an optimal set of tasks according to the criterion of maximizing earnings - Krepych, Svitlana; Spivak, Iryna (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
The work is devoted to the problem of a person's search in the current difficult times, when there is no work at all, or insufficient wages for normal living, the possibility of additional earnings. The analysis of the current state of the labor market and software systems with offers of vacant jobs showed that there are a sufficient number of such systems in general access and easy to use. One of their disadvantages is focusing only on vacancies that require full or partial employment (for example, the IT field) of a person. Such systems do not provide the possibility of hourly work, and then a person must independently search for offers on various advertising sites, in Telegram channels, Instagram, etc. Another and the most important problem is finding such additional income that would have the maximum impact on a person. The maximization criterion in this case for any person will be the maximum possible amount of earnings for a certain period of time. After all, each proposal has its own complexity and its own price, as well as the time of implementation. Conclusion: based on the results of working out this recursive method, prototypes of its implementation in practice with the formation of an optimal set of tasks and the laying of a route on Googlemap are also illustrated.

Робота присвячена проблемі пошуку людиною в теперішні скрутні часи, коли роботи або взагалі нема, або недостатня оплата праці для нормального проживання, можливості додаткового заробітку. Проведений аналіз поточного стану ринку праці та програмних систем з пропозиціями вакантних робочих місць показав, що таких систем є достатня кількість досить в загальному доступі та зручними в користуванні. Одним їх мінусом є орієнтація лише на вакансії, які потребують повної або часткової зайнятості (наприклад, ІТ сфера) людини. Можливості погодинної роботи такі системи не надають і тоді людина повинна самостійно шукати собі пропозиції на різних рекламних сайтах, в телеграмканалах, інстаграмі тощо. Іншою і найбільш головнішою постає проблема пошуку такого додаткового заробітку, який мав би максимальний вплив на людину. Критерієм максимізації в даному випадку для будь-якої людини буде максимально можлива сума заробітку за певний період часу. Адже кожна пропозиція має свою складність і свою ціну, а також час реалізації. Об’єктом дослідження виступає саме процес максимізації заробітку. Висновок: за результатами опрацювання даного рекурсивного методу також проілюстровані прототипи його реалізації на практиці з формуванням оптимального набору завдань та прокладанням маршруту на Coogle-map.
Рекурсивний метод формування оптимального набору завдань за критерієм максимізації заробітку
Keywords: maximization criterion; recursive method; earnings; software systems; labor market; ринок праці; програмні системи; додатковий заробіток; критерій максимізації; рекурсивний метод