Уплотнение мелкозернистых бетонных и других смесей с помощью нового технологического оборудования в виде эластичных метательных устройств - Бабиченко, В. Я.; Данелюк, В. И.; Можина, С. Р. (НТУ "ХПИ", 2009)
Інтенсивне ущільнення жорстких дрібнозернистих бетонних та інших сумішей, так необхідне при виготовленні бетонних, залізобетонних та інших тонкостінних конструкцій в будь-яких виробничих умовах, досягається за рахунок їх укладання за допомогою нового технологічного обладнання у вигляді еластичних метальних пристроїв.

Intensive compression hard fine-grained concrete and other mixtures, so necessary at making of concrete, reinforce-concrete and other thin-walled constructions in any producti on terms, arrived at due to their piling by a new technological equipment as elastic missile devices.
Keywords: технология бетона; тонкостенные конструкции; плотность; пористость; пластификаторы; водосодержание; гидратация